Ocenite:


Telefon: 063/770-63-08, 021/504-638

email: office@freon.rs, freon@mymsn.net

Adresa: Adijeva 11, Novi Sad

Web: http://www.freon.rs

Društvene mreže:


Ocenite:

D.o.o. Freon je osnovan 1995. godine kao malo porodično preduzeće za trgovinu rezervnim delovima za rashladne uređaje, ugradnju i servisiranje klima uređaja, servisiranje bele tehnike i aparata u domaćinstvu. Vremenom smo postali lideri u ovoj oblasti.

 

Od samog početka opredelili smo se za saradnju sa najeminentnijim brendovima u rashladi, klimatizaciji i ventilaciji, kao što su: DANFOSS, REFCO, SWEP, COPELAND, ELEKTROLUX itd.

 

Kvalitet našeg rada najbolje ilustruju brojni uspešno realizovani projekti: Hoteli Park, Leopold, Novi Sad; restoran Dunav; Aleksandrija-Bački Petrovac; Železnica Srbije; Imlek; Somboled; Delta Generali; SUP Novi Sad itd.

 

Novitet u našem poslovanju predstavlja projektovanje i ugradnja toplotnih pumpi za grejanje i hlađenje. Iako smo pioniri u toj oblasti već se ističemo znanjem, opremom i kvalitetom.

 

Naši mnogobrojni klijenti i saradnici uverili su se u naše kvalitetne i ekspeditivne usluge, odlično snabdeven lager, dugogodišnje iskustvo i spremnost na saradnju.

USLUGE

Pored trgovine rezervnim delovima za rashladne uređaje, ugradnje klima uređaja i servisiranja bele tehnike  aparata u domaćinstvu, radimo i:
servis frižidera i zamrzivača,servis rashladnih vitrina za prehranbenu industriju,projektovanje, izrada i montaža rashladnih komora, plusnih i minusnih,servis auto klima,projektovanje, izrada i montaža ventilacionih sistema,projektovanje i izrada toplotnih pumpi,prodaja rezervnih delova za belu tehniku, kompresore, freon, ventilatore, Refco alate i jos mnogo toga!

NISTE JOŠ ZAKASNILI DA INVESTIRATE U BUDUĆNOST!

Šta je toplotna pumpa?

 

Toplotna pumpa je termodinamički sistem koji oduzetu energiju jednog medijuma (obično nižeg nivoa), predaje drugom medijumu.

 

Sam naziv “pumpa” dovoljno govori o tome šta ona zapravo radi. Kao i svaka druga, toplotna pumpa podiže nivo. Vodena pumpa podiže nivo vode, na račun utrošene energije, a toplotna pumpa podiže nivo energije na račun oduzete energije od drugog medijuma (obično vode, vazduha ili zemlje). Grejanje sa toplotnom pumpom može doneti uštedu i do 75% u odnosu na druge vidove grejanja. Prednosti upotrebe toplotne pumpe se ogledaju u sledećem:

 

koristi obnovljivu energiju (geotermalna energija se ubraja u obnovljive energente),koristi samo 20 – 25% električne energije za svoj rad,ne zahteva upotrebu dimnjaka (oko 30% energije proizvedene u kotlu na čvrsto gorivo, odlazi kroz dimnjak),automatizovano radi,ne zahteva nikakvo održavanje,ne postoji potreba za kupovinom energenta unapred,mogućnost programiranja rada za vreme niže tarife,nema otvorenog plamena (nema mogućnosti izazivanja požara).

 

Prostor se zagreva pomoću radijatora, ventilo konvektora (fan coil-a) ili podnog grejanja.

 

Najveća ušteda se postiže kombinacijom toplotne pumpe i podnog grejanja, jer se sa snižavanjem temperature u sistemu, značajno povećava koeficijent grejanja, a poznato je da podno grejanje zahteva niže temperature od radijatorskog. Sa druge strane, ventilo konvektorje dobro rešenje zato što je prostor moguće i grejati i hladiti, što kod podnog i radijatorskog grejanja nije slučaj.

 

Za korisnika je najvažnije da zna da upotrebom toplotne pumpe za grejanje prostora i sanitarne vode, može ostvariti značajne uštede.