Ocenite:


Telefon: 021/66-21-512, 021/421-367

email: grapiz1937@gmail.com

Adresa: Pavla Papa 6, Novi Sad, Centar

Web: http://www.zavrtanik.co.rs

Društvene mreže:


Ocenite:

Zavrtanik

Odani Vama, dugi niz godina.

Graversko pečatorezačke radnje “Zavrtanik” i “Gramur” u ovom poslu imaju tradiciju dugu preko 70 godina.

Davne 1937. godine graversku radnju «Zavrtanik» osniva Marjan Zavrtanik. Osnovna delatnost radnje bila je RUČNA GRAVURA što je i dan danas jedna od traženijih usluga.

1964. godine je uvedena prva mašina GRAVOGRAPH TX2 koja služi za gravuru natpisnih ploča, satova, nakita, upaljača i ostalih sitnijih predmeta. Godine 1969. Marjanov sin Ivan, posle jednogodišnjeg usavršavanja u Švajcarskoj, uvodi i DECKEL-ovu mašinu PANTOGRAF G1L koja je u to doba bila najsavremenija mašina za graviranje, dok takođe DECKEL-ovu mašinu PANTOGRAF GK21, koja služi za trodimenzionalno graviranje, uvode u upotrebu 1975. godine.

Sa proizvodnjom pečata i pehara počinjemo 1990. godine. U početku pečate smo izrađivali od polimera,
ali već nakon godinu dana prelazimo na izradu pečata od gume (vulkaniziranjem gume) a danas se pečati izrađuju takođe u gumi ali laserskom mašinom LS 900.
2002. godine uvodi se velika CNC računarska mašina za graviranje, ali bez obzira na preciznu gravuru koju obezbeđuje ova mašina i dalje je RUČNI RAD izuzetno tražen. Godine 2005. uvodi se laserska mašina LS 900 i mala CNC mašina za graviranje.

Radionicu i danas sa uspehom vode Marjanovi sinovi Ivan i Albin Zavrtanik.
Ovo su samo neke od firmi sa kojima smo sarađivali: Novosadski Sajam, Rumaguma, Metals banka, DDOR, Ministarstvo spoljnih poslova SCG, FKL Temerin, Jugoalat, Pozorište (Brčko), Pozorišni muzej Novog Sada, Nis Naftagas, Jugodent…..

Industrijska gravura

Vršimo usluge svih vrsta graviranja u industriji bez razlika i po želji (na osnovu crteža) kako u dve tako i u tri dimenzije. Gravure možemo vršiti u svim materijalima od stakla, plastike, drveta do svih vrsta metala.

Graversko pečatorezačka radnja “Zavrtanik” jedna je od najstarijih u ovom delu zemlje i poseduje najkvalitetnije procese graviranja i najsavršenije mašine za ostvarivanje istih.

01

02

03

04

05

06

07

 

Pehari

U našoj ponudi možete pronaći pehare vrhunskog dizajna. Pehara imamo raznih visina i to: od 18cm do 50cm (pa i više po potrebi kupca). Takođe i prečnici samih šolja na peharima mogu biti: od 80mm do 200mm (pa i veći po potrebi kupaca). Pehari mogu biti u zlatnoj ili srebrnoj nijansi, kao i sa poklopcem ili bez.
Na poklopce pehara može da se montira medalja neka od sportova ili statua (po želji naručioca).

 


Statue

Proizvodimo  statue,u raznim veličinama, svih sportova i za sve vrste svečanosti. Statue su obično postavljene na mermerno postolje koje može biti u raznim bojama. Svaka statua može biti montirana i na odgovarajuću nadogradnju što dobija na visini i izgledu. Na postolje statue se montiraju pločice sa odgovarajućim tekstom.

Medalje

Medalje izrađujemo isključivo kovanjem, a to je zasigurno najkvalitetniji način uz poliranje visokim sjajem i najkvalitetniju galvanizaciju istih. Izrađujemo ih u raznim oblicima, veličinama i bojama. Obično se medalje izrađuju u zlatnoj, srebrnoj i bronzanoj nijansi, kao što na sebi mogu da imaju neku od boja kluba, udruženja, firme itd. Izrada medalja je od najkvalitetnijeg mesinga i izraduju se isključivo kovanjem što je pokazalo da su kovane medalje najkvalitetnije. Medalje, prilikom izbora boje odnosno zlatne, srebrne i bronzane, isključivo galvaniziramo što je ekstra postojano. Takmičarske medalje na sebi imaju i traku koja je sašivena u 1, 2, 3 ili više boja. Takođe medalje mogu da se isporuče u PVC kesicama što izgleda vrlo ekskluzivno.

Plakete, značke i privesci

Izrada plaketa se obavlja prema datim skicama, crtežima, CD-u ili po usmenom dogovoru.
Plakete izrađujemo u varijantama:
– kovane
– livene (mesing, bronza)
– livene u centrifugu (zamak)
– ecane (mesing)
– gravirane (mesing, aluminijum,bakar, drvo, klirit itd.)

Svakako, plakete mogu biti izradjene u raznim oblicima, debljini i veličini, sve u zavisnosti od želje kupca.
Plakete se obično izraduju u tri vrste: zlatne , srebrne i bronzane.
Najčešce osnova za plakete je mesing, kojoj je donja površina peskirana a gornja polirana na visoki sjaj. Tako pripremljena plaketa se galvanizira u dogovorenu vrstu.
Svaka plaketa ima svoju kutiju, sa odredenim ležištem u kutiji. Kutije se izrađuju u raznim bojama i svojim izgledom asociraju kao da su urađene od kože. Unutar kutije se nalazi pliš koji je takođe u boji prema spoljnjem izgledu kutije ili
već prema boji plakete.

Pečati

U početku pečate smo izrađivali od polimera, ali već nakon godinu dana prelazimo na izradu pečata od gume (vulkaniziranjem gume). Danas se pečati izrađuju takođe u gumi, ali laserskom mašinom LS 900.
U našem studiju dizajniraćemo Vaš logo, a zatim kompjuterski oblikovati i Vaš pečat.

Izrađene gume ugrađuju se u razne modele
(ručni, automat, datumar, print-pen, džepni,
uradi sam, specijalno dizajniran) pečat
renomirane firme “COLOP” Na lageru ih uvek
imamo u raznim bojama i oblicima
(okrugli, ovalni, pravougaoni, četvrtasti).

  

zavrtanik